Avantaje fiscale ale abonamentelor de kinetoterapie pentru firme și angajați

Serviciile medicale de kinetoterapie furnizate pe bază de abonament pentru salariați au avantaje atât pentru firme cât și pentru angajați.

Avantaje fiscale pentru firme și angajați în cazul achiziționării de abonamente pentru servicii medicale de kinetoterapie

Abonamentele constituie o soluție competitivă și responsabilă de motivare și fidelizare a angajaților, care vor aprecia cu siguranță grija companiei pentru sănătatea lor. Plata serviciilor se poate face în 2 moduri:

  • Poate contribui doar compania la abonamentul medical,
  • Pot să contribuie și salariații, suplimentar față de sumele pe care le oferă compania. Este varianta recomandată, deoarece așa pot beneficia de servicii complexe.

Conform Codului Fiscal, dacă sunt plătite de angajator, serviciile medicale furnizate sub formă de abonament sunt:

  • venit neimpozabil pentru salariat,
  • cheltuială deductibila la calculul impozitului pe profit pentru angajator, în limita a 400 euro/an/salariat.

De asemenea, sunt scutite de plata contribuțiilor de asigurări sociale, a impozitului pe venit și a contribuției asiguratorii pentru muncă aferentă salariilor.

Avantaje fiscale: compania economisește taxele pe care le-ar fi plătit oferind o mărire de salariu de 400 euro/an/salariat.

Dacă abonamentele sunt plătite de salariat, contravaloarea lor se deduce din venitul lunar impozabil la funcția de bază, în limita a 400 euro/an/salariat. Adică se reduce baza impozabilă la care se aplică impozitul pe venit.

Avantaje fiscale: salariatul va primi un salariu mai mare cu până la 400 euro/an, in funcție de valoarea abonamentului achiziționat.

Vă așteptăm așadar să incercatie abonamentele de kinetoterapie la cabinetul SanoActiv RB din Craiova.

Contact SanoActiv RB Craiova Avantaje fiscale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *