Avantajele fiscale pentru firme si angajati

AVANTAJELE FISCALE PENTRU FIRME SI ANGAJATI
ALE ACHIZITIONARII ABONAMENTELOR LA SERVICIILE MEDICALE DE KINETOTERAPIE
Serviciile medicale de kinetoterapie furnizate pe baza de abonament pentru salariati constituie o soluție competitivă și responsabilă de motivare și fidelizare a angajaților, care vor aprecia cu siguranță grija companiei pentru sanatatea lor.
– Poate contribui doar compania la abonamentul medical
– Pot să contribuie si salariatii, suplimentar față de sumele pe care le ofera compania (varianta recomandată, deoarece așa pot beneficia de servicii mai complexe).
Conform Codului Fiscal:
Daca sunt platite de angajator, serviciile medicale furnizate sub forma de abonament sunt venit neimpozabil pentru salariat si cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit pentru angajator, in limita a 400 euro/an/salariat. De asemenea, sunt scutite de plata contributiilor de asigurari sociale, a impozitului pe venit si a contribuției asiguratorii pentru munca aferentă salariilor.
Avantaje fiscale: compania economisește taxele pe care le-ar fi plătit oferind o mărire de salariu de 400 euro/an/salariat.
Daca abonamentele sunt platite de salariat, contravaloarea lor se deduce din venitul lunar impozabil la functia de baza, in limita a 400 euro/an/salariat (se reduce baza impozabila la care se aplica impozitul pe venit).
Avantaje fiscale: salariatul va primi un salariu mai mare cu pana la 40 euro/an, in functie de valoarea abonamentului achizitionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *