Ce este un kinetoterapeut?

Câteva întrebări frecvente se referă la kinetoterapie și la kinetoterapeut. Kinetoterapeuții sunt specialiști cu studii superioare, care au pregatirea necesară pentru

  • prevenirea, diagnosticarea si tratarea traumatismelor locomotorii,
  • prescrierea exercițiilor,
  • recuperarea medicală,

dar și în alte arii sportive, de sanatate generală și fitness.

Ce trebuie să aduc?

Fiți pregătiți cu istoricul dumneavoastră medical și/sau chirurgical. Dacă le aveți și sunt relevante pentru problema dumneavoastră, puteți aduce orice investigație medicală ( ex: radiografie ). Pentru echipament vă este util un tricou și un pantalon de trening comod pentru activitatea fizică.

De câte sedințe voi avea nevoie?

Numărul necesar de sedințe variază în funcție de problemă și de persoană. După o examinare atentă, kinetoterapeutul va stabili, împreună cu pacientul, planul de tratament pentru recuperare și/sau atingerea obiectivelor dorite.

Cu ce ar trebui să mă imbrac?

Multe întrebări frecvente despre masaj și kinetoterapie au legătura cu echipamentul necesar pentru ședinte.

La kinetoterapie este recomandat un trening comod. Este indicat să lucrați în șosete sau desculț, dar dacă vă simțiți mai confortabil, puteți să vă aduceți o pereche curata de încălțăminte de interior. La masaj, mai ales daca procedura include membrele inferioare, este indicat să aveți la dumneavoastră o pereche de pantaloni scurți.

Cum pot face o programare?

Ne puteți contacta telefonic ( 0733 545 344 ), pe Facebook sau utilizând aplicația de pe site, la rubrica de “Contact” .

Trebuie sa am recomandare de la medic?

Este recomandată și utilă o trimitere de la medic, dar nu este obligatorie. Pentru marea majoritate a problemelor, kinetoterapeutul are competența de a evalua și trata problemele sistemului locomotor fără trimitere de la medic.

Durata tratamentului depinde de diagnosticul dumneavoastră, de gravitate, de istoricul medical, cât și de alți factori. Pe parcurs vor avea loc reevaluări pentru a aprecia progresul dumneavoastră. În baza acestora, kinetoterapetul și/sau maseurul vor discuta cu dumneavoastră ca să vă ajute să vă îndepliniți obiectivul propus, în cel mai scurt timp posibil.

Aria de condiții locomotorii ce pot fi tratate, ameliorate sau ținute sub control este foarte largă, cele mai întâlnite fiind însă problemele de spate, precum cifoza, lordoza, scolioza, hernia de disc. Se tratează atrofiile musculare după o perioada de inactivitate prelungită ( de ex. din cauza unor traumatisme ce necesită imobilizarea cu ghips), gonartroza, coxartroza, osteoporoza, se face recuperare după entorse, luxații, fracturi, contracturi, întinderi, rupturi musculare, cât și multe altele.

Puteți să veniți la cabinet sau să ne contactați prin telefon, email, Facebook, prin orice metodă pusă la dispoziție,  care vă este la îndemână. Răspunsul cel mai rapid este însă prin telefon.

Adresează-ne o întrebare

Întrebări frecvente despre masaj și kinetoterapie

Am încercat să răspundem unor întrebări frecvente legate de activitățile cabinetului de masaj și kinetoterapie SanoActiv RB.

Pentru orice fel de întrebări sau clarificări suplimentare vă încurajăm să ne contactați prin orice mijloc deja pus la dispoziție (telefon, facebook, site -> Contact) sau prin formularul de mai jos. Mesajul dumneavoastră va fi transmis direct către specialiștii noștri, care vă vor răspunde cât vor putea de repede.

 

     

    întrebari frecvente despre masaj și kinetoterapie la SanoActiv Craiova