Ce este un kinetoterapeut?

Kinetoterapeutii sunt specialisti cu studii superioare, care au pregatirea necesara pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea traumatismelor locomotorii, prescrierea exercitiilor, recuperarea medicala, dar si in alte arii sportive, de sanatate generala si fitness.

Ce trebuie sa aduc?

Fiti pregatiti cu istoricul dumneavoastra medical si chirurgical. Daca le aveti si sunt relevante pentru problema dumneavoastra, puteti aduce orice investigatie medicala ( ex: radiografie ). Ca si echipament, va este util un tricou si un pantalon de trening comod pentru activitatea fizica.

De cate sedinte voi avea nevoie?

Numarul necesar de sedinte variaza in functie de problema si de persoana. Dupa o examinare atenta, kinetoterapeutul va stabili, impreuna cu pacientul, planul de tratament pentru recuperare si/sau atingerea obiectivelor dorite.

Cu ce ar trebui sa ma imbrac?

La kinetoterapie este recomandat un trening comod. Este indicat sa lucrati in sosete sau descult, dar daca va simtiti mai confortabil, puteti sa va aduceti o pereche curata de incaltaminte de interior. La masaj, mai ales daca procedura include membrele inferioare, este indicat sa aveti la dumneavoasta o pereche de pantaloni scurti.

Cum pot face o programare?

Ne puteti contacta telefonic ( 0733 545 344 ), pe Facebook sau utilizand aplicatia de pe site, la rubrica de “Contact” .

Trebuie sa am recomandare de la medic?

Este recomandata si utila o trimitere de la medic , dar nu este obligatorie pentru marea majoritate a problemelor, kinetoterapeutul are competenta de a evalua si trata problemele sistemului locomotor fara trimitere de la medic.

Durata tratamentului depinde de diagnosticul dumneavoastra, gravitate, istoricul dumneavoastra medical, cat si de alti factori. Pe parcurs vor avea loc reevaluari pentru a aprecia progresul dumneavoastra. In baza acestora, kinetoterapetul si/sau maseurul vor discuta cu dumneavoastra ca sa va ajute sa va indepliniti obiectivul propus, in cel mai scurt timp posibil.

Aria de conditii locomotorii ce pot fi tratate, ameliorate sau tinute sub control este foarte larga, cele mai intalnite fiind insa problemele de spate, precum cifoza, lordoza, scolioza, hernia de disc. Se trateaza atrofiile musculare dupa o perioada de inactivitate prelungita ( de ex. din cauza unor traumatisme ce necesita imobilizarea cu ghips ) , gonartroza, coxartroza, osteoporoza, se face recuperare dupa entorse, luxatii, fracturi, contracturi , intinderi si rupturile musculare, cat si multe altele.

Puteti sa veniti la cabinet sau sa ne contactati prin telefon, email, Facebook, prin orice metoda pusa la dispozitie,  care va este la indemana. Raspunsul cel mai rapid este insa prin telefon.

Adresează-ne o întrebare

Pentru orice fel de intrebari sau clarificari suplimentare va incurajam sa ne contactati prin orice mijloc  deja pus la dispozitie ( telefon, facebook, site -> Contact ) sau prin formularul de mai jos. Mesajul dumneavoastra va fi transmis direct catre specialistii nostrii, care va vor raspunde cat vor putea de repede.