Despre kinetoterapie și despre ce face un kinetoterapeut

Kinetoterapie înseamnă una dintre cele mai eficiente soluții în caz de dureri de spate, de genunchi, de sold sau de umăr. Postură incorectă, traumatisme, artroze? Și la aceste probleme tot kinetoterapia este una dintre soluțiile eficiente.

Kinetoterapie Craiova la SanoActiv

Despre kinetoterapie

Kinetoterapia este un termen din ce în ce mai cunoscut în vremurile noastre. Dar nu suficient, în comparație cu beneficiile pe care le poate aduce.

În afara faptului că are “terapie” în nume, ce înseamnă mai exact kinetoterapie?

Etimologic kinetoterapie înseamnă “terapie prin mișcare”. Această terapie, are ca scop tratarea afecțiunilor de ordin locomotor și nu numai, utilizând principii și exerciții din

  • gimnastică,
  • atletism,
  • alte ramuri sportive.

Deși kinetoterapia este un domeniu medical relativ nou, corelația între mișcare, activitatea sportivă și starea de bine este cunoscută de mii de ani.

Avem scrieri de acum mai bine de 2500 de ani din Grecia antică, Sparta sau Roma, care ne arată că încă de atunci cetățenii lor practicau astfel de activități.

Ce face un kinetoterapeut și cum vă poate ajuta?

Kinetoterapeutul este un specialist cu studii superioare. După o evaluare a pacientului, kinetoterapeutul concepe un program de exerciții personalizate pentru afecțiunea în cauză. Scopurile principale ale acestor exerciții sunt:

  • reducerea durerii,
  • creșterea mobilității,
  • creșterea forței musculare.

Dacă sunteți interesați de beneficii kinetoterapie, găsiți la SanoActiv o descriere amănunțită.

După suficiente ședințe de kinetoterapie, rezultatul final al terapiei prin mișcare este vizibil pe 2 paliere.

Mai întâi o îmbunătățire semnificativă a calității vieții, prin creșterea eficienței cu care o persoană își desfașoară activitățile din viața de zi cu zi. Nu în ultimul rând o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

Într-o perioadă în care activitățile sportive sunt tot mai reduse, peste 80% din populație acuză una sau mai multe tipuri de dureri de spate.

Statul la birou sau în mașină și sedentarismul în general sunt la cote mai mari ca niciodată. Din fericire, situația se poate îmbunătăți considerabil, mai ales dacă se acționează din timp. Încercați acum o ședință gratuită de kinetoterapie în Craiova și corpul dumneavoastră vă va mulțumi mai târziu!

O singură ședință nu poate face minuni, însă vă puteți face o idee despre beneficiile pe termen lung ale terapiei prin mișcare.

Kinetoterapie - exercitii cu bastonul

Sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *