Kinetoterapie Craiova

Despre Kinetoterapie

Din punct de vedere etimologic kinetoterapie înseamnă terapie prin mişcare si provine din limba greacă unde rădăcina acestuia - “kinesis” se traduce prin cuvântul ”mişcare”. Kinetoterapia este o specialitate conexă medicală care asigură recuperarea medicală somato-funcţională şi constă într-un ansamblu de tehnici şi metode având în centru exerciţiul fizic.

Kinetoterapia sau terapia fizică îi ajută pe oamenii de toate vârstele, care au afecțiuni medicale sau leziuni ce le limitează capacitatea de mişcare, să își recapete aceasta funcție. Kinetoterapeutul folosește mișcarea și masajul, printr-un program de terapie fizică personalizat fiecărui pacient, pentru a-l ajuta să își îmbunătățească starea generală de sănătate și pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.

Kinetoterapeutul este cel care evaluează pacientul din punct de vedere motric și muscular și alege programul de exerciții potrivit pentru stimularea mușchilor acestuia, în cazul în care abilitățile sale motorii au fost afectate de o boală sau de un accident.

Prin intermediul exercițiilor este vizată

 • redobândirea forței musculare și a capacității de a face efort,
 • redobândirea controlului și a echilibrului muscular,
 • îmbunătățirea legăturii dintre creier și mușchi.

În cazul în care un mușchi este afectat ireversibil, se urmărește antrenarea altor mușchi care să preia parțial din funcțiile celui afectat.


Exerciții kinetoterapie Craiova

Kinetoterapie Craiova

Dacă ați cautat online "kinetoterapie Craiova" vă așteptăm offline la cabinetul din Str. Nicolae Titulescu, Bl.9 Sc.2 Ap.3.

Kinetoterapie Craiova - Beneficii

Beneficiile kinetoterapiei

 • reduce sau elimină durerea și procesul inflamator,
 • restabilește amplitudinea articulară pe toate unghiurile de mișcare,
 • redobândește forța musculară necesară,
 • îmbunătățește mobilitatea,
 • crește masa musculară,
 • ajută la reabilitarea neuromusculară,
 • are rol în redobândirea echilibrului,
 • duce la recâștigarea reflexelor posturale,
 • duce la recâștigarea dexterității,
 • crește rezistența la efort,
 • ameliorează tonusul muscular,
 • recuperează forța musculaturii afectate, cu menținerea forței musculaturii neafectate,
 • ajută la recuperarea după un accident vascular cerebral sau un atac de cord,
 • ajută la recuperare în caz de artrită sau osteoporoză,
 • tratează tulburări nervoase,
 • îmbunătățește abilitățile de învățare.

Prin kinetoterapie sunt stimulate resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exercitiul fizic controlat si bine dozat.

Kinetoterapia este utila atat in recuperarea in urma afectiunilor locomotorii, cat si in tratarea unor afectiuni ale organelor interne, afectiuni neurologice, reumatice, ortopedice, cardiace sau respiratorii si chiar metabolice sau digestive. 

Dacă ai căutat online "kinetoterapie Craiova", vino să te convingi "în carne și oase" la cabinetul de kinetoterapie și masaj SanoActiv RB.

 

Kinetoterapie Craiova, tipuri de kinetoterapie

Forme de kinetoterapie

În cadrul Kinetoterapiei sunt cuprinse trei forme de kinetoprofilaxie: primară, secundară şi terţiară.

Vorbim despre kinetoprofilaxie primară atunci când utilizam exerciţiul fizic, tehnicile şi metodele pentru a preveni îmbolnăvirile, în limitele vârstelor biologice şi cronologice. Gimnastica este un mijloc foarte util in kinetoprofilaxie.

Kinetoprofilaxia secundară are rolul de a preveni complicaţiile îmbolnăvirilor, iar kinetoprofilaxia terţiară previne apariţia sechelelor în urma îmbolnăvirilor care ar putea determina dizabilităţi motorii şi/sau psihice.

Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată dezaliniamente posturale în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului.

Alterarea posturii este foarte frecventă la copii şi adolescenţi din cauza menţinerii prelungite a poziţiei aşezat. Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.

În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru recuperarea funcţiilor afectate.

De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice, doar prin adăugarea kinetoterapiei la celelalte tratamente instituite, se pot viza ameliorări.

Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, pregătirea unui tonus general bun şi echilibrat pentru sarcină fiind un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la valorile normale de tonus general echilibrat.

Patologia specifică sportivă şi accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reinserare în activitate a sportivilor.

Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei. Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular.

Dacă ai căutat Kinetoterapie Craiova, gasești la SanoActiv RB un cabinet de masaj kinetoterapie și masaj, cu specialiști, know-how și aparatele necesare.